De leukste feesttips voor een gezellige Sinterklaasavond

De leukste feesttips voor een gezellige Sinterklaasavond

Ben je al aan het aftellen? Over een paar weekjes vieren we het gezelligste avondje van het jaar: Sinterklaasavond. Tijd om alvast ideeën op te doen voor dit heerlijk avondje en je huis om te toveren in Sinterklaassferen.

Ouderwetse gezelligheid

Sinterklaasavond is een Hollandse traditie en mag dan ook ouderwets gevierd worden. Ga lekker samen met familie of vrienden thuis gourmetten, fonduen of steengrillen. Ouderwetse spelletjes als Monopoly of een potje ganzenborden doen het ook altijd goed. Hou je meer van nieuwerwetse spelletjes? Speel dan een leuk spelletje samen op de spelcomputer!

Wie zoet is krijgt lekkers

Bij Sinterklaas hoort natuurlijk ook lekkers: pepernoten, suikergoed en chocolademunten. Zet verschillende kartonnen Sinterklaasbakjes klaar op tafel met al dit lekkers. Of maak zelf originele bakjes van zwarte pietenmutsen met een veertje en vul ze met chocoladepepernootjes. Leg bijpassende Sint- en Pietservetjes neer en strooi hier en daar wat snoepgoed om je feesttafel af te maken.

Gezellige kaarsjes

Ook Sinterklaas vindt het leuk om ontvangen te worden in een mooi versierde woonkamer vol gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan een kaarsje? Plaats zelfgemaakte waxinelichtjes met een mijter, zwarte pietenmuts of ander silhouet en zet er een kaarsje in voor instant-gezelligheid. Versier de rest van de kamer met vrolijke Sinterklaasslingers en ballonnen van Sint en Piet en je Sinterklaaspaleisje is compleet.

Ballonnen vol confetti

En dan wordt er op de deur geklopt… een grote jutezak vol met cadeaus staat voor de deur! Voor je het weet zijn alle pakjes opengemaakt en weet niemand meer welk cadeau voor wie is. Maak het uitpakfestijn nog leuker met een spelletje: confettiballonnen prikken. Vul een aantal ballonnen met gekleurde confetti, stop er een briefje in met een naam erop en hang de ballonnen in de kamer. Prik een confettiballon door en de persoon die op het briefje staat mag een cadeautje pakken.

Met deze tips tover je jouw pakjesavond om in een moment van samenzijn en gezelligheid die je nooit meer zult vergeten.


Comments are closed.