Zo stimuleer je de creativiteit van kinderen tijdens de Sinterklaasperiode

Zo stimuleer je de creativiteit van kinderen tijdens de Sinterklaasperiode

Heerlijk toch, lekker crea bea bezig zijn? Wij vinden dit in ieder geval wel, al willen sommige kinderen hier niet helemaal aan. De Sinterklaasperiode is daarom de periode bij uitstek om dit bij kids aan te zwengelen. Hoe? Wij vertellen het je graag!

Surprises

Wanneer Pakjesavond nadert, komt ook de noodzaak van het maken van een surprise weer voorbij. Maak hier handig gebruik van! Zeker wanneer je kinderen goed laat nadenken over wat ze nou precies gaan maken. Laat je ook niet afschepen met de standaard pakjesboot; dit ligt namelijk nogal voor de hand. Laat ze zelf nadenken over welke surprise goed zou passen bij degene waar ze het voor maken en hoe ze dit gaan doen. Wanneer ze zelf met een creatief idee komen, zullen ze eerder geneigd zijn om hun best te doen hiervoor!

Gedichten

Sinterklaas zat te denken wat hij Pietje moet schenken. Ja, die heb je vaker gehoord dus dat ligt nogal voor de hand. Dichten is een creatieve – en een hele leuke – bezigheid, zeker wanneer kinderen hier wat feeling voor ontwikkelen. Probeer bijvoorbeeld een dichtend gesprek te voeren met een kind zodat ze er lol aan beleven. Grote kans dat ze vervolgens meer hun best doen op een Sinterklaasgedicht!

Spelletjes bedenken

Die iPad is leuk, maar wat spelletjes betreft ben je volledig overgeleverd aan de creativiteit van appmakers. Pakjesavond leent zich ervoor om samen met kinderen leuke Sinterklaasspelletjes te bedenken. Wanneer je deze vervolgens ook nog eens uit kunt voeren, is het helemaal dolle pret!

Inspiratie nodig?

Het stimuleren van de creativiteit van kinderen is onwijs belangrijk en daarbij iets wat regelmatig vergeten wordt. Gelukkig bestaan er websites zoals Oudermatch.nl, waar je op allerlei gebieden wordt voorzien van tips over wat je samen met kinderen kunt doen en hoe je met bepaalde situaties omgaat. Check gerust de site voor nog meer creatieve adviezen!


Comments are closed.