Cadeaus voor Sint: sportieve cadeaus zijn altijd goed!

Cadeaus voor Sint: sportieve cadeaus zijn altijd goed!

Veel kinderen in Nederland hebben een grote hoeveelheid speelgoed. En toch, Sinterklaas is altijd een moment om die collectie nog wat verder uit te breiden. Maar wat geef je dan? Nog meer speelgoed waar je over struikelt in huis? Of ga je voor sportieve cadeaus, die je kinderen vooral buiten kunnen gebruiken?

Kinderen spelen tegenwoordig steeds minder buiten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de buitenspeeltijd van kinderen in één generatie is gehalveerd. En dat terwijl buitenspelen ontzettend belangrijk is. Voor de motorische ontwikkeling, maar ook zeker voor de sociale en emotionele ontwikkeling van je kind.

Is het geen prachtige taak voor de Sint om het buitenspelen iets meer te stimuleren? Hierbij wat tips voor sportieve cadeaus voor de Sint:

  1. Bal

Oh, zo simpel, maar een bal is nog steeds één van de grootste bronnen van vermaak voor kinderen. Niet alleen kan je er mee voetballen of overgooien, ook verschillende spelletjes met kinderen in de buurt kunnen met een bal gespeeld worden. Zoals bijvoorbeeld trefbal, waarvan je hier uitleg kunt vinden voor vijf verschillende varianten.

  1. (Loop)fiets

Een loopfiets voor kleine kinderen is een perfecte voorbereiding voor het echte werk. Een loopfiets is dan ook een ontzettend leuk cadeau om te geven. En is je kind al toe aan een groter exemplaar? Dan is de Sint de aangewezen persoon om dit te geven. Bewaar de fiets als uitsmijter van de andere cadeautjes. Pak bijvoorbeeld een papiertje in wat als laatst wordt uitgepakt met daarop de boodschap dat je kind een kijkje mag nemen in de tuin/schuur en zet de fiets daar neer.

  1. Waterpistool

Ok, ok.. het is niet echt uitgelezen weer voor een watergevecht, maar dit was vroeger toch één van de mooiste cadeaus om te krijgen? Een waterpistool daagt uit om te bewegen, zowel bij de ‘schutter’ als bij degene die achterna gezeten wordt.

  1. Skeelers

Skeeleren of rolschaatsen zal nooit verdwijnen, gewoon omdat het zo leuk is. Wil je weten waar je op moet letten bij het kopen van skeelers of rolschaatsen? Lees dan dit handige artikel over bijvoorbeeld de pasvorm en bescherming.

  1. Trampoline

In elke wijk zie je er meerdere in de tuin staan, en misschien zijn jouw kinderen ook al ‘eigenaar’ van een exemplaar: de trampoline. In allerlei varianten zijn ze te krijgen. Ingegraven of op een standaard, groot of klein…  Ook goed voor je eigen beweging, want stiekem is het gewoon ontzettend leuk, dat trampolinespringen

  1. Bowlingset

Bowlen is goed voor de oog-hand coördinatie van je kinderen. Er zijn setjes verkrijgbaar die je buiten én binnen kunt gebruiken. Dus ook zeer geschikt voor een druilerige middag. Krijgen je kinderen toch net even wat meer beweging dan bij het kijken van een film.

  1. Basketbalnet

Zowel voor kleine kinderen als voor de wat oudere zijn er basketbalnetjes te krijgen. De exemplaren voor binnen zijn geschikt voor kleine kinderen. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kan je een net ophangen in de garage of natuurlijk buiten. Hoe hoger je het basketbalnet hangt, hoe uitdagender het is. Oefenen maar!

Op Tym.nl, de website voor ouders over sport en bewegen voor kinderen, vind je nog een aantal tips voor sportieve cadeaus.


Comments are closed.