Pakjesboot 12 Reisdagboek, hèt Sinterklaasverhaal

Pakjesboot 12 Reisdagboek, hèt Sinterklaasverhaal

Zaterdag 14 november

Dat was echt een heel eng moment voor Lenige Piet. Het scheelde niet veel of het kindje had een poging gewaagd om op de pakjesboot te springen. Gelukkig was zijn moeder er snel bij, die kon hem ternauwernood tegenhouden. Wat een geluk! Dat mannetje krijgt in ieder geval wel een hele dikke knuffel van Lenige Piet wanneer ze in Nederland zijn.

Heb je het gezien, de intocht? Wat een fijne dag was het he! Al die vrolijke kinderen en gelukkig ging alles gewoon goed! Na een reis waar zoveel tegenzat was dat een hele opluchting. Het was in ieder geval al de moeite waard om naar Nederland te komen. De aanblik van al die blije gezichtjes maakt gewoon alles weer helemaal goed. Het was wel een hele vermoeiende dag hoor, dus Sinterklaas en de Pieten zijn onwijs moe. Nu we in Nederland zijn hoeven we geen dagboek meer bij te houden, want jullie zien ons de komende tijd regelmatig! En wij jullie ook om alle schoentjes vol te stoppen met een heleboel lekkers en leuks. Ga jij ook je schoen zetten vanavond? Wij hopen van wel! Tot heel snel, lieve vrienden, en bedankt voor het lezen van dit dagboek!

Vrijdag 13 november

Het Grote Boek van Sinterklaas was ineens verdwenen. Iedereen keek om zich heen, vragend of de andere Pieten het boek hadden gezien. Niemand reageerde, wat voor een nog diepere frons zorgde bij Sinterklaas. Dit zou echt een regelrechte ramp zijn; hier staat namelijk alles in over de kindjes en Sinterklaas weet niet alles tot in detail uit zijn hoofd! Op een gegeven moment kwam Knutselpiet het dek op, met het Grote Boek! Iedereen keek hem vragend aan, maar hij snapte er niets van. “Sinterklaas, ik heb de kaft gerepareerd hoor!”. Blijkbaar begint er een lampje te branden bij de Sint. “Och jeetje, sorry, dat was ik helemaal vergeten! Ik was het ineens kwijt en raakte toen volledig in paniek”. Gelukkig liep dit goed af en is het Grote Boek daarnaast weer helemaal als nieuw!

Om in Meppel te komen, moeten de Pieten via de Afsluitdijk het IJsselmeer op. Ja, zo dichtbij zijn ze al! De kinderen hebben dan ook eindelijk door hoe dichtbij Sinterklaas en de Pieten zijn, dus er word hevig vanaf de Afsluitdijk gezwaaid. Opeens ziet Lenige Piet een kindje in springstand staan. “Ik wil op jullie boot!” roept het kleine mannetje. Dat kan niet, denkt Lenige Piet, die afstand is veel te ver! Straks belandt het kindje in het water!

Hoe zou dit aflopen? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Donderdag 12 november

Danspiet kermde van de pijn. Ze was blijkbaar tijdens het dansen uitgegleden over een pepernoot, waardoor ze haar enkel omsloeg. Wat een ramp! Gelukkig was Dokterpiet er snel bij, hij heeft het wel heel erg druk gehad tijdens deze reis. Hij heeft de enkel van Danspiet verbonden en haar iets pijnstillends gegeven. Gelukkig bleek Kleine Piet een geboren danser te zijn, hij kende alle dansjes al uit zijn hoofd! Hij kon dus de les overnemen terwijl Danspiet bijkwam van de schrik. En trots dat die kleine was! Hij werd na de les dan ook overspoeld met complimenten.

Pakjesboot 12 vaart vandaag ter hoogte van Amsterdam. Maar hoe goed de Pieten ook hun best deden met zwaaien, ze voeren te ver van de kust om gezien te worden door de Nederlandse kinderen. Dat vonden ze wel erg jammer, maar gelukkig zien ze alle kindjes weer heel snel. Nog maar twee nachtjes slapen! Met Danspiet gaat het vandaag gelukkig ook al wat beter, tijdens de intocht zal ze weer de oude zijn. Toen de Pieten bezig waren met de laatste voorbereidingen, kwam Sinterklaas ineens het dek op. “Jongens, allemaal bij elkaar komen!” riep hij. Iedereen haastte zich naar de Goedheiligman. “Wat is er, Sint?” vroeg Hoofdpiet. Met een diepe frons op zijn voorhoofd zei Sinterklaas vervolgens: “Het Grote Boek is verdwenen.”

Benieuwd naar wat er met het Grote Boek is gebeurd? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Woensdag 11 november

De knorrende magen van de Pieten zorgden ervoor dat ze een kijkje gingen nemen in de keuken, waar de Keukenpiet hevig in de weer was. Zijn haren stonden recht overeind en zijn voorhoofd was bezweet. Hij had alle pepernotenkroketten aan laten branden, dus hij moest hals over kop de hele vriezer leeghalen om nieuwe te vinden. Uiteindelijk is het gelukt, maar daardoor werd het eten wel anderhalf uur later geserveerd dan normaal. Gelukkig kon iedereen er aan tafel hartelijk om lachen, al was het eten nooit eerder zo snel op!

Vandaag vaart Pakjesboot 12 langs Zeeland. Hoera, het einde is eindelijk in zicht! Nog een paar dagen en dan arriveren ze in Meppel. De Pieten hebben er al onwijs veel zin in! Om ervoor te zorgen dat iedereen in vorm is, geeft Danspiet dansles op het dek. Zo is iedereen gelijk weer op de hoogte van de laatste danspasjes! Wanneer de houseversie van Zie Ginds Komt De Stoomboot door de speakers klinkt en iedereen aan het swingen is, gilt Danspiet ineens alles bij elkaar. De Pieten kijken op en zien haar liggen op de grond, haar rechter enkel stevig omklemd door haar handen. “AUW!” gilt ze. Iedereen verzamelt zich om haar heen, denkend hoe dit nu verder moet.

Zou het goedkomen met Danspiet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Dinsdag 10 november

Het heeft nog even geduurd voordat de Pieten erachter kwamen wat Sinterklaas nou uitspookte zo in zijn eentje in Folkestone. Na het diner kwam dan ook eindelijk het verlossende antwoord: Sinterklaas had zoveel zin in Engelse drop, dat hij dolgraag in Engeland een tussenstop wilde maken. Daarom hield hij zijn kaken ook stijf op elkaar, zijn tanden zagen er helemaal zwart van! En natuurlijk had die lieve Sint ook een heleboel dropjes meegenomen voor de Pieten, waar ze dolblij mee waren! Het kon ook niet anders dan dat Sinterklaas zoiets liefs was gaan doen natuurlijk.

Hoera! Vandaag zijn we officieel het Kanaal van Engeland voorbij en bevaren we de Noordzee. We zijn dus nu echt bijna op Nederlandse bodem! Danspiet verlangt al hevig naar stroopwafels, terwijl bij Coole Piet het water al in de mond loopt bij de gedachte aan een boterham met pindakaas. Terwijl iedereen praat over wat zij de lekkerste Nederlandse lekkernij vinden, slaat bij iedereen de honger toe. Zou Kookpiet al aan de slag zijn gegaan, denkt iedereen met een knorrende maag. Normaal zou het eten al lang zijn opgediend. Maar als een uur later nog geen spoor van eten te bekennen is, beginnen de Pieten zich toch wel een beetje zorgen te maken.

Zou er iets aan de hand zijn met Kookpiet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Maandag 9 november

Spelen is leuk, maar niet als er vervolgens iets kapot gaat aan Pakjesboot 12. De paniek was dan ook duidelijk leesbaar in de ogen van de Pieten. Gelukkig stond Handige Piet klaar om te helpen, die heeft daar tenminste verstand van! Kapiteinpiet werd er voor de zekerheid ook nog even bij geroepen, die heeft nou eenmaal veel verstand van boten. Dit had heel wat slechter af kunnen lopen, maar dat is de Pieten gelukkig bespaard gebleven. Eind goed, al goed!

Op maandag zijn de Pieten weer opgeladen om te knallen bij de voorbereidingen voor de aankomst van Sinterklaas. Dat is immers al over vijf nachtjes slapen! De Pieten hebben er al heel veel zin in. Het gezelschap moeten wel een kleine tussenstop maken in het Engelse Folkestone. Normaal doen ze dat nooit, wat best vreemd is. De enige die van de boot afging, was Sinterklaas. Samen met Amerigo trok hij zonder uitleg te geven Folkestone in, waarna hij een uurtje later heel vrolijk terug aan boord stapte. Hoewel Sint merkbaar vrolijk was, hield hij zijn lippen stijf op elkaar. De Pieten begrepen er echt helemaal niets van; wat had Sinterklaas toch uitgespookt in Folkestone en waarom zei hij helemaal niets?

Wat voerde Sinterklaas in zijn schild? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Zondag 8 november

Dat scheelde niet veel! Gelukkig ving Coole Piet een van de eerste druppels op en handelden de rest van de Pieten onwijs snel. Zo konden ze de surprises net op tijd in veiligheid brengen voordat de regen alles zou ruïneren. Maar het scheelde echt maar een haartje! Het zou zonde zijn wanneer het allemaal kapot zou gaan en daarbij geeft het een onwijze plaktroep op het dek. Daar heeft niemand veel zin in natuurlijk. De surprises zijn trouwens ontzettend mooi geworden! Daar zullen heel wat kindjes heel erg blij mee zijn.

Op zondagen hoeft het allemaal niet zo druk te zijn voor de Pieten, ook zij moeten natuurlijk zo nu en dan een beetje uit kunnen rusten. Sinterklaas vindt dit ook helemaal niet erg, hij gunt dat de Pieten van harte. Lolpiet dacht ook grappig te zijn. Hij had de reservestaf van Sinterklaas uit de kast gehaald, om deze vervolgens aan een gespannen touw te haken en alsof het een kabelbaan was naar beneden te ritsen. Dat was dolle pret natuurlijk, iedereen wilde meedoen! Coole Piet ging als laatste. Het lachen verging hem echter snel toen het touw plotseling kapot sprong. Gelukkig maakte Coole Piet een veilige landing, maar dat touw zit er natuurlijk niet voor niets. Wat moeten ze nou doen?

Wat heeft het kapotte touw voor gevolgen voor de reis? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Zaterdag 7 november

Die gekke Lolpiet ook. Jammer genoeg was het geen gekke grap van hem, er was toch echt iets gebeurd in Cherbourg-Octeville. Lolpiet loopt liever over de daken dan over straat, dus deed hij dat ook in het Franse stadje. Hij had er echter niet goed over nagedacht waar hij zou landen, waardoor hij sprong in bosjes waar prikkeldraad onder zat. Hij moest zijn kleren wel kapottrekken, anders kon hij daar niet weg. Hier kon zelf Lolpiet de grap niet van inzien, hij schaamde zich dan ook diep tegenover Sinterklaas. Gelukkig is de Sint vergevingsgezind en waren de reservepakken wel meegenomen vanuit Spanje!

Het gezelschap vaart weer verder via het Kanaal van Engeland. Nederland komt steeds een beetje dichterbij! Met de jassen aan is het reizen in ieder geval een stuk prettiger. Het is een droge dag vandaag, ideaal om surprises te maken op het dek! Dit jaar is papier-maché erg in trek bij de Pieten, de oude kranten en lijm zijn niet aan te slepen op Pakjesboot 12! De Pieten zijn volop aan de gang wanneer Coole Piet plotseling een druppel op zijn voorhoofd voelt landen. “Jongens, dit is niet goed. Volgens mij gaat het regenen” zegt hij ongerust tegen de rest. Tegelijkertijd kijken ze naar boven, waar een grote, grijze wolk op het punt van uitbarsten staat.

Kunnen de Pieten nog op tijd de surprises redden van de stortbui? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Vrijdag 6 november

Zo, dat was wel een hele koude nacht op Pakjesboot 12. Regelpiet ontdekte dat ze vergeten waren om de extra dekens en jassen in te pakken! Dat was natuurlijk niet erg handig, al helemaal niet omdat ze dit zo laat pas ontdekten. Het is gelukkig goed afgelopen; de Pieten hebben heel dicht bij elkaar geslapen, zo konden ze elkaar lekker warm houden. Die extra kommen thee die deze avond zijn gedronken hebben ook wel meegeholpen natuurlijk.

Omdat het weer de komende dagen er niet al te best uitziet, is de Pakjesboot vandaag noodgedwongen aangemeerd in het Franse Cherbourg-Octeville. Hier zijn alle Pieten op pad gestuurd om dekens en jassen te scoren. Gelukkig zijn de mensen in Cherbourg-Octeville heel vriendelijk en waren de Pieten snel terug op de boot om te vertrekken. Lolpiet was iets later, die waren ze onderweg ook kwijtgeraakt. Het was Danspiet die hem vanaf de boot in de verte aan zag komen. Hij huppelde niet zoals hij normaal doet; strompelend en met zijn hoofd naar beneden kwam hij dichterbij de boot. Zijn kleren waren aan stukken gescheurd, van zijn veer was geen spoor te bekennen. Sinterklaas snelde zelfs van de boot af om Lolpiet tegemoet te komen, zo bezorgd was hij.

Wat zou er met Lolpiet gebeurd zijn? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Donderdag 5 november

De Pieten maakten zich zorgen om Kleine Piet omdat hij duidelijk had gehuild toen iedereen terug bij Pakjesboot 12 was. Die zorgen bleken achteraf volledig onterecht, want ze hadden er niet bij stilgestaan dat hij met Lolpiet op pad was. Kleine Piet had inderdaad gehuild, maar niet van verdriet. Lolpiet had hem zo aan het lachen gemaakt dat de tranen over zijn kaken liepen! Dat werd ook al snel duidelijk toen Lolpiet opnieuw grappig deed en bij Kleine Piet al direct weer de tranen over zijn kaken rolden. Zo kon iedereen weer opgelucht aan boord.

De Pieten verruilden vandaag de Golf van Biskaje voor het Kanaal van Engeland. Dat was duidelijk te merken, daar begon het toch al een stuk kouder te worden! In Spanje hebben de Pieten natuurlijk nooit last van de kou. Zeker toen de avond naderde, werd de kou de Pieten toch net wat teveel. Tijd om een jas aan te doen, dus! In het voorraadhok liggen normaal gesproken allemaal jassen en extra dekens. Regelpiet zou hier wel voor zorgen, zei hij. Nog geen paar minuten later stormde Regelpiet terug het dek op met een geschrokken blik in zijn ogen. “Dit kan niet waar zijn! Er is iets verschrikkelijks aan de hand!”.

Wat heeft Regelpiet zojuist ontdekt? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Woensdag 4 november

De paniek zat er even flink in op Pakjesboot 12. Hoofdpiet heeft niet voor iets de leiding, hij houdt het overzicht en is de beste coach die de Pieten zich maar kunnen indenken. Maar ziek is ziek, en Dokterpiet  zei ook al dat Hoofdpiet gewoon een dagje rust nodig heeft. Gelukkig kon Regelpiet heel veel taken van Hoofdpiet overnemen en het ging best goed! Regelpiet is wel een beetje streng, maar hij blijft in ieder geval altijd rustig en dat is heel belangrijk.

Vandaag konden ze eindelijk weer even aan wal! Even lekker rondrennen in plaats van je rustig houden op de pakjesboot. Je snapt ook wel dat het gezelschap juichend het Franse Brest betrad! Hoofdpiet voelde zich ook al stukken beter, dus ook hij deed weer vrolijk mee. Na een overheerlijke vrije dag verzamelden de Pieten zich weer aan het begin van de avond in de haven van Brest. Lolpiet en Kleine Piet kwamen als laatste aan en iedereen zag het gelijk; Kleine Piet had overduidelijk gehuild. Het gesmoes barstte dan ook direct in alle hevigheid los. Wat zou er nou toch gebeurd zijn met die Kleine Piet?

Denk jij te weten wat er is gebeurd met Kleine Piet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Dinsdag 3 november

Het geritsel bleef maar aanhouden. Gelukkig is Regelpiet heel dapper en liep hij vastberaden op de plaats af waar hij die bewegingen zag. Hij was er bijna toen Coole Piet ineens vanachter de cadeautjes sprong. “BOEEEEE”, riep hij lachend. Regelpiet en Danspiet schrokken zich een hoedje, het is natuurlijk ook zo donker hier! Regelpiet zag er de lol niet van in, maar Danspiet kon er al snel wel om lachen. Wat is Coole Piet toch ook een idioot! Danspiet was allang blij dat het niet zo’n griezelige muis was, natuurlijk.

Een paar dagen varen zonder aan wal te gaan is toch wel heel erg lang, zelfs voor de Pieten die zich nooit vervelen. Natuurlijk moet er wel een heleboel gedaan worden, zoals helpen met het maken van gedichten en Sinterklaas assisteren bij het bijhouden van het Grote Boek. Hoofdpiet heeft normaal de dagelijkse leiding, maar vandaag is hij in geen velden of wegen te bekennen. Een aantal Pieten besluiten daarom maar om hem te gaan zoeken. Uiteindelijk vinden ze hem in zijn bed. “Wat is er met je aan de hand?” vraagt Danspiet bezorgd. “Ik ben zeeziek van al dat varen jongens, jullie moeten het vandaag zonder mij doen”, gaf Hoofdpiet als antwoord. De Pieten keken elkaar wanhopig aan; zonder de instructies van Hoofdpiet weten ze zich geen raad!

Hoe moeten ze nou verder zonder Hoofdpiet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Maandag 2 november

Sinterklaas herkende de mensen op de andere boot niet. En toch bleven ze maar zwaaien en roepen. Op een gegeven moment hoorde hij dat ze Nederlands spraken. Hij zag volwassenen en kinderen hevig joelen. Toen ze eenmaal dichterbij kwamen, werd het duidelijk: dit schip was bezig met een cruise langs de Franse westkust en de kapitein herkende de pakjesboot. Met allemaal Nederlanders aan boord moest hij daar natuurlijk wel even achteraan. Na heel wat minuten roepen en zwaaien voer het andere schip weer terug richting de kust en kon de rit naar Nederland weer verdergaan.

De Pieten moeten natuurlijk wel regelmatig de pakjes controleren. Ze mogen natuurlijk niet nat worden. Regelpiet heeft hierin de leiding en gaat dagelijks samen met de andere Pieten de laadruimte controleren. Het is daar best donker, dus gebruiken ze hier zaklampen voor. Met het geringe licht dat beschikbaar is worden de pakjes gecontroleerd. Regelpiet ziet ineens vanuit zijn ooghoek iets bewegen. “Wie is daar?”, riep hij. Maar hij kreeg geen gehoor. Het zal zijn verbeelding wel zijn geweest, dacht hij. Tot hij het een minuut later weer zag. “Daar beweegt iets!”, zei Regelpiet tegen Danspiet. “Laten we even gaan kijken”. “WACHT!”, schreeuwde Danspiet ineens. “Straks is het een muis, daar ben ik bang van!”

Zou er echt een muis zitten op Pakjesboot 12? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Zondag 1 november

Was dat even schrikken! Kleine Piet wilde bewijzen dat hij net zo goed kan klimmen als de andere Pieten, ook al is hij maar klein. Maar hij glipte weg en viel bijna naar beneden! Gelukkig maar dat zijn voetje verstrikt was in een touw, waardoor hij gewoon is blijven bungelen. Arme Kleine Piet heeft doodsangsten uitgestaan! Maar Lenige Piet, Hoofdpiet en Danspiet hebben samen die Kleine Piet van die val gered. Hij was natuurlijk erg geschrokken, maar toen Lenige Piet voorstelde om Kleine Piet te helpen de beste klimmer van iedereen te worden, kalmeerde hij al snel.

Meer dan het uitzicht van een golvende zee zit er voorlopig niet in voor Sinterklaas en de Pieten. Zo nu en dan vangen ze in de verte een glimp op van de Franse westkust, maar dat gebeurt maar heel sporadisch. Het viel daarom ook meteen op toen ze een ander schip achter hen steeds dichterbij zagen komen. “Dat zijn vast piraten die ons komen overvallen”, riep Coole Piet. Hij vertelde voluit over hoe hij hen een lesje zou leren als ze Pakjesboot 12 zouden komen overvallen. Terwijl iedereen geamuseerd luisterde naar de fantasieën van Coole Piet, merkte Sint iets op. “Ze zwaaien naar ons. Wat zouden ze van ons willen?”.

Wie zijn die mensen op dat schip? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Zaterdag 31 oktober

Zonder roer kun je niet varen, natuurlijk. Dus dat was even flinke paniek op Pakjesboot 12! Gelukkig kwam de waarheid al snel aan het licht: Lolpiet dacht nog een laatste grap uit te halen in Spanje en dacht dat dit wel voor heel wat hilariteit zou zorgen. Hoewel iedereen er achteraf de humor wel van in kon zien, kwam het stoom zowat uit de oren van Kapiteinpiet toen Lolpiet hem een schatkaart gaf met de locatie van het roer. Gelukkig was het maar van korte duur en kon Pakjesboot 12 al snel koers zetten richting Nederland!

Jeetje, wat hebben Sinterklaas en de Pieten hun geliefde Golf van Biskaje toch gemist! Terwijl ze door de golven zoeven, zien ze het Spaanse land achter hen steeds kleiner worden. Het zonnetje schijnt en voor het eerst voelt het gezelschap zich volledig op hun gemak; nu kan er écht niets meer verkeerd gaan. Een keiharde gil verstoort het vredige gevoel van de Pieten. Op het dek was niets te zien, maar al snel werd de situatie pijnlijk duidelijk. Kleine Piet bungelde ondersteboven aan de mast, huilend van angst. “Help! Haal me hier weg!” krijste dat arme Pietje. “Ik ben zo bang, help me nou asjeblieft, straks val ik!”.

Hoe loopt dit af? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Vrijdag 30 oktober

Alle pepernoten nog aan toe, dacht de Sint toen hij de agent zag staan. Wat hebben die idioten nu weer gedaan? De agent legde uit aan Sinterklaas dat hij dacht dat de Pieten aan het inbreken waren, ze liepen namelijk over de daken! Toen Sint dat hoorde, haalde hij lachend zijn schouders op. Hoe kon die agent nou niet weten dat dit gewoon is wat de Pieten doen en dat ze helemaal geen inbrekers zijn? Al snel was de agent gerust, waarna Coole Piet en Danspiet uit het busje werden gehaald. Ze hadden zelfs handboeien om! Danspiet strompelde volledig beduusd binnen bij Sinterklaas, terwijl Coole Piet natuurlijk weer allemaal stoere verhalen te vertellen had. Na een lekkere kop warme chocolademelk was iedereen gekalmeerd en konden ze gaan slapen.

Vandaag kwamen Sinterklaas en de Pieten aan in Donostia, waar Pakjesboot 12 al in de haven al lag te wachten. Eindelijk de woeste zee op, want daar voelt iedereen zich toch echt het beste bij. Ze hebben de boot ook al heel lang niet gezien. Eenmaal aangekomen in de haven stormde iedereen dan ook direct op de boot af. Na het inladen stormde Kapiteinpiet ineens volledig in paniek het dek op. “Het roer is weg! Waar is het roer gebleven? Zo kunnen we niet varen!”.

Waar is het roer en wie heeft dit op zijn of haar geweten? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Donderdag 29 oktober

Die arme Regelpiet toch. Kleine Piet riep zijn naam door de pepernotenfabriek terwijl hij hem zocht, tot er ineens een kreunend geluid vanuit de toiletten klonk. Kleine Piet haastte zich hierheen, waarna hij Regelpiet op de grond aantrof. Hij had zoveel pepernotenstress gehad, dat hij zich helemaal had uitgeleefd op een hele berg taaitaaipoppen. Nu was hij zo misselijk, dat hij amper op kon staan! Kleine Piet haalde snel Dokterpiet erbij, die Regelpiet binnen een mum van tijd terug op de been kreeg. Wat een opluchting!

Sinterklaas en de Pieten hebben vandaag een hele grote afstand kunnen overbruggen, ze zijn namelijk al in Vitoria-Gasteiz! Hier kon het gezelschap even heerlijk de benen strekken en genieten van de Spaanse cultuur voor ze vertrekken met Pakjesboot 12. Coole Piet had nog wel zin in een avondje stappen, dus vroeg hij Danspiet mee om een drankje te drinken in de stad. Toen ze om drie uur ’s nachts nog niet terug waren, begon Sinterklaas zich toch wel zorgen te maken. Net toen hij Coole Piet wilde bellen, werd er bij de Goedheiligman aangeklopt. Dat is vast de Hoofdpiet, dacht Sinterklaas. Toen hij zijn deur opende, stonden er echter drie politiemannen voor de deur. De grootste man zette abrupt een stap naar voren en zei: “Coole Piet en Danspiet, horen die bij u?”

Wat hebben Coole Piet en Danspiet in vredesnaam uitgespookt? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Woensdag 28 oktober

Jeetje, wat was dat een heftige nacht! De achterdeur van de pepernotenvrachtwagen was open blijven staan na de laatste stop, waardoor ze heel veel pepernoten hadden verloren. Dat is natuurlijk een regelrechte ramp, want hoe moeten de Pieten anders de kinderen in Nederland verblijden met strooigoed? Gelukkig kwamen Sinterklaas, de Hoofdpiet en Regelpiet met een geweldig idee. Ze belden de pepernotenfabriek in Aranda de Duero, waar gelukkig nog een hele grote voorraad lag! Daar hebben Sinterklaas en de Pieten zich dan ook naartoe gehaast vandaag.

De mensen van de pepernotenfabriek waren heel behulpzaam, ze zijn tot laat opgebleven om te helpen met het inladen van de vrachtwagen. Alle Pieten hebben geholpen, zelfs Luie Piet rende gemoedelijk met zakken pepernoten rond. Het klusje was al snel geklaard, waardoor iedereen bij elkaar werd geroepen door de Hoofdpiet. “Is iedereen er? Coole Piet? Oké, en Zangpiet? Geweldig! Regelpiet? Heeft iemand Regelpiet gezien?” De Hoofdpiet krijgt geen antwoord. De Pieten kijken om zich heen, zoekend naar Regelpiet. Sinterklaas heeft hem ook al een tijdje niet meer gezien. “Regelpiet! Waar ben je!” gillen de rest van de Pieten terwijl ze het terrein van de pepernotenfabriek afzoeken. Een half uur later is hij nog niet terecht. De Hoofdpiet kijkt bezorgd naar Sinterklaas; waar is Regelpiet nou toch?

Heb jij een idee van wat er is gebeurd met Regelpiet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Dinsdag 27 oktober

Met twintig vrachtwagens passeren Sinterklaas en de Pieten Lozoyuela. De sfeer zit er goed in: terwijl de Hoofdpiet om de paar uren de vrachtwagens controleert, oefenen de rest van de Pieten met het zingen van de Sinterklaasliedjes. Kleine Piet sliep al heel vroeg, wat Coole Piet maar verdacht vond. Hij gelooft dat verhaal van die veren nog steeds niet namelijk. Toen Kleine Piet diep in slaap was, checkte Coole Piet of hij aanwijzingen kon vinden. Eenmaal aangekomen bij het bed, zag hij een opgekrulde Kleine Piet die iets stevig vasthield. Wat hij daar aantrof stelde Coole Piet gerust: Kleine Piet houdt zijn favoriete knuffel stevig tegen hem aan. Dat was het dus, hij was zijn knuffel vergeten! Die arme Kleine Piet durfde het alleen niet te zeggen. Coole Piet besluit zijn geheimpje te bewaren, waarna hij terug naar de rest loopt.

Eenmaal terug bij de rest van de Pieten lijkt de vrolijke sfeer volledig verdwenen te zijn. Zelfs lachpiet kijkt geschrokken om zich heen! “Wat een drama, hoe moeten we nou naar Nederland?” roept Regelpiet wanhopig. Hoofdpiet is in druk overleg met Sinterklaas, wat kijken ze serieus! Hier is iets goed mis, denkt Coole Piet. Wanneer hij Zangpiet ziet wijzen, volgt hij haar vinger. Hij schrikt zich een hoedje, dit kan toch niet waar zijn!

Wat is hier aan de hand? Lees het morgen op Pakjesboot.com!

Maandag 26 oktober

De wekker rinkelt vrolijk om 7 uur ’s ochtends op de slaapkamer van de Pieten. Ze schieten vrolijk op uit hun bed: “Kom op jongens, opstaan! We vertrekken naar Nederland vandaag!” roept de Hoofdpiet opgewekt. De zon is aan het opkomen in Madrid, dat belooft een fijne dag te worden! Hoewel iedereen lachend aan de ontbijttafel zit, voelen sommige Pieten zich toch wel moe. Ze hebben gisteren tot heel laat de vrachtwagens vol cadeautjes ingeladen. Sinterklaas verschijnt in de ontbijtruimte, waarna alle Pieten beginnen te juichen. “Vandaag is het zover, lieve Pieten. We gaan naar die lieve kinderen in Nederland toe! Ik zie jullie allemaal om twaalf uur buiten bij de vrachtwagens, vergeet je koffer niet te checken voor we vertrekken.”  Nadat alle boterhammen met pepernoten op zijn gegeten, maken alle Pieten hun koffer gereed.

Om twaalf uur staat iedereen buiten wanneer de Hoofdpiet een laatste keer vraagt of iedereen alles heeft. Kleine Piet schudt zijn hoofd en rent ineens terug naar binnen. Even later komt hij terug met een klein zakje. “Wat was je vergeten, Kleine Piet?” vraagt Coole Piet. Waarop Kleine Piet antwoordt terwijl hij gegeneerd wegkijkt: “Oh gewoon, wat extra veren voor mijn muts”. Coole Piet wil verder vragen, maar het is tijd om snel in te stappen. Hoog tijd om te vertrekken naar Nederland!

Geloof jij Kleine Piet? Lees het morgen op Pakjesboot.com!